Eurobond Nedir? Eurobond Yatırımı Nasıl Yapılır?

Eurobond Nedir? Eurobond Yatırımı Nasıl Yapılır? Altın Yatırımı Nedir? Hisse Senedi Nedir? Devalüasyon Nedir? Arbitraj Nedir? Depozito Nedir? Faaliyet Belgesi Nedir? E Pin Nedir? Finansal Okuryazarlık Nedir? Findeks Kredi Notu Nedir? Emekli Maaşı Hesaplanırken Neler Dikkate Alınır? Nakit Avans ve Kredi Arasındaki Fark Nedir? | On Mobil Ciro Nedir? Tevkifatlı Fatura Nedir? e-Fatura Nedir? Konut Sigortası Nedir? Anonim Şirket Nedir? İşsizlik Sigortası Nedir? Kapora Nedir? Paranızı Değerlendiren Mevduat Hesabı Nedir? Resesyon Nedir? Provizyon Nedir? Tapu Nedir ve Neden Önemlidir? Cari Açık Nedir? Broker Nedir? Ne İş Yapar? | ON Dijital Bankacılık İndikatör Nedir? Ne İşe Yarar? | ON Dijital Bankacılık DAX Nedir? DAX40 Endeksi Nedir? | ON Dijital Bankacılık Bilanço Nedir? Nasıl Hazırlanır? | ON Dijital Bankacılık Pasif Gelir Nedir? | ON Dijital Bankacılık Volatilite Nedir? Nasıl Ölçülür? | ON Dijital Bankacılık Konsolidasyon Yöntemleri ve Önemi | ON Dijital Bankacılık Tahvil Nedir? Ne İşe Yarar? | ON Dijital Bankacılık Borsada Açığa Satış Nedir?| On Mobil IBAN Numarası Nedir? IBAN Numarası Kaç Haneli Olur? | On Mobil Halka Arz Nedir? Halka Arz Hisseleri Nasıl Alınır? Debit Kart Nedir? Debit Mastercard Ne Demek? Kripto Para Nedir? Sanal Para Birimleri Nelerdir? ABD Dolar Endeksi (DXY) Nedir? Nasıl Hesaplanır? CDS Nedir? CDS Risk Primi Nasıl Hesaplanır? | On Mobil Kira Artışı Neye Göre Yapılır? Nasıl Hesaplanır? Hasarlı ve Yırtık Para Değişimi Nasıl Yapılır? Temettü Nedir? Hedge nedir? Araçlarda Benzin Tasarrufu Nasıl Yapılır? Akaryakıt Fiyatları Neye Göre Belirlenir? Temerrüt nedir? Nominal Değer Nedir? Emtia Nedir? Emtia Yatırımı Nasıl Yapılır? SWIFT Nedir? Trafik Cezası Nasıl Sorgulanır Ve Nasıl Ödenir? Sanal Kart Nedir? Nasıl Oluşturulur? Big Mac Endeksi Nedir? Nasıl Hesaplanır? 50/30/20 Kuralı Nedir? Bütçe Yönetiminde Ne İşe Yarar? Deflasyon Nedir? Etkileri Nelerdir? Rayiç Bedel Nedir? Nasıl Hesaplanır? Kredi Notu Nasıl Yükselir? Yatırım Fonu Türleri Kredi Notu Nedir? Kambiyo Vergisi Nedir? Enflasyon Nedir?

Eurobond Nedir? Eurobond Yatırımı Nasıl Yapılır?

Eurobond Nedir? Eurobond Yatırımı Nasıl Yapılır?

Eurobond Nedir?

Eurobondlar; devlet hazineleri, şirketler ya da kurumlar tarafından ihraç edilebilen ülkenin para biriminden farklı bir para biriminde olan borçlanma araçlarıdır. Eurobondlar birer kuponlu tahvildir ve finansman sağlamak amacıyla çıkarılmaktadırlar. Ana hatlarıyla devlet tahvili ve hazine bonolarıyla benzer özelliklere sahiptirler.

Eurobondların Özellikleri

Uluslararası piyasalarda JPY, CHF para biriminde ihraç edilenleri olsa da genellikle EURO ve USD cinsindedirler. USD cinsi eurobondlar Amerikan Hazine Bonoları referans alınarak çıkarılmaktadır. EURO cinsi eurobondlar ise Alman Hazine Bonoları referans alınarak çıkarılmaktadır. 5-30 yıl gibi uzun vadeli yatırım araçlarıdır. Uzun vadelerinden dolayı kuponlu olarak ihraç edilmektedirler. Böylelikle, alıcısına belirli bir nakit akımı sağlamaktadırlar. Kupon ödemeleri, kural olmamakla birlikte genellikle USD cinsi eurobondlarda 6 ayda bir, EURO cinsi eurobondlarda yılda bir defa olmak üzere yapılmakta olup kupon faizleri, yıllık basit faiz olarak ifade edilir. Kupon ödemeleri ve anapara ödemesi eurobondun ihraç edildiği döviz cinsinden yapılmaktadır.

Euronond Riskli midir?

Eurobondlar ihraç eden kurum garantilidirler ve risk iştahı yüksek olmayan, uzun vadeli yatırımını döviz cinsinden yapmayı tercih eden yatırımcılar için uygun bir yatırım aracı olarak sayılmaktadırlar. Getirileri ülkenin risk primiyle doğru orantılıdır. Piyasa koşullarına göre gerektiğinde vade bitimi beklenmeden nakde çevrilebilmektedirler, yüksek likiditeye sahiptirler. Vade sonuna kadar elden çıkarılmamaları durumunda anapara ve kupon faizleri ihraç eden kurumun garantisi altındadır. Diğer yatırım araçlarına göre riskleri düşük kabul edilmekle birlikte, vade sonu beklenmeden elden çıkarılmaları durumunda piyasa koşullarına göre anaparadan kayıp riski taşımaktadırlar.

Eurobond Yatırımı Nasıl Yapılır?

Yatırımcılar diledikleri zamanda eurobondları bankalar ya da aracı kurumlar aracılığıyla alıp satabilecekleri gibi bazı yatırım fonları üzerinden de eurobond yatırımı yapabilmektedirler. Paranı en doğru şekilde değerlendirmek için hemen bir ON yatırım hesabı aç, kendinin bankacısı ol.

* Sadece bilgi amaçlıdır, banka açısından bir bağlayıcılığı yoktur.

Deflasyon Nedir? Etkileri Nelerdir?

ON’u indirerek, şubeye gitmeden kazanmaya başlayın!

Hesap Aç